måndag 16 april 2012

Magdalena Andersson - Sveriges nye finansminister?

I kväll har det varit debatt mellan  socialdemokraternas Magdalena Andersson och finansminister Anders Borg. En debatt som många har sett fram emot och som nu kom till stånd. En debatt som försökte ta avstamp i dagens problem men där Anders Borg fastnade i en meningslös retorik kring vem som socialdemokraterna ska samarbeta med. En sak är säkert. Magdalena Andersson kan mycket väl bli Sveriges näste finansminister.
 
Magdalena Andersson var mycket bättre än vad jag trodde hon skulle vara. Hon matchade mycket väl Anders Borg, ja till och med bättre skulle jag vilja påpeka. Anders Borg försökte både vara offensiv men också gå i opposition mot socialdemokraterna. Nu lyckades inte det efter som Magdalena Andersson lyfte upp fakta om hur dagens situation i Sverige ser ut, vad människor oroar sig över och vilka utmaningar landet har och står inför.
Ett smart drag som Magdalena Andersson gjorde var att prata om att inom den befintliga budgeten omfördela pengar och göra nya saker som gör att arbetslösheten sjunker, fler kommer i arbete, ekonomin skjuter fart och människor får det bättre. Genom att hänvisa till fakta, ekonomer och organisationer fick hon bra tyngd i sin kritik. Anders Borg klarade inte av detta.
När Anders Borg sedan gick över till att attackera socialdemokraterna och ville ha reda på vem vi skulle samarbeta med inför valet 2014 gjorde han bort sig totalt. Om moderaterna tror att detta är en vinnande väg så är det fel. Magdalena Andersson var snabb med att påpeka att hennes, socialdemokraternas och väljarnas fokus och intresse ligger på dagens problem och hur dessa ska lösas. Anders Borg gjorde därmed bort sig.
Magdalena Andersson gjorde mycket bra ifrån sig. Hon attackerade på ett bra sätt och med enkla medel ifrågasatte Anders Borg. Hon dolde också mycket väl vad socialdemokraterna kommer att presentera i vår budgetmotion. Troligtvis såg vi idag Sveriges näste finansminister.

1 kommentar:

 1. Har just tittat på debatten. Det framgick med all önskvärd tydlighet hur tom på argument för sin politik A Borg är nu!
  Han började debatten med att slå sig själv för bröstet och tala om hur bra allting är här i landet, han glömde att nämna att det är allt flera som inte kan skriva under på den beskrivningen av Sverige!
  När han möttes av kritik för sin vårbudget och sin i högsta grad bristfälliga "arbetslinje" duckade han helt och övergick till att anklaga S för att vara "odemokratiska" som inte har redovisat sin politik och vilka de kan tänka sig att ev. regera tillsammans med nästa mandatperiod vid en valvinst 2014! Sedan fortsatte han med det resten av debatten!
  Snacka om att vara tom på sakliga argument! Nu har de bara "negativt kampanjande" kvar i debatterna!
  Otroligt patetiskt om ni frågar mig!

  SvaraRadera